Att laga mat utomhus är ett stort intresse för många, oavsett årstiden. Det går utmärkt att grilla även på vintern så länge du har en bra uteplats. Du kanske har en altan med ett tak redan för grillning men du kan hitta andra alternativ.

Skapa ett semesterställe på gården

Om du har en stor trädgård så tycker vi att du ska göra ett helt eget semesterställe. Det finns till exempel grillkåtor eller små stugor som kan beställas online. Använd det som grunden till din nya grillplats. På så sätt spelar det ingen roll om det regnar eller snöar, du kan ändå ha en mysig grillafton.

I en grillkåta så samlar du dina gäster inomhus runt en grill där alla kan se kocken i full färd. Det blir varmt och skönt så det alternativet passar perfekt på vintern. Ett annat alternativ är att skaffa en liten Attefallsstuga med en mini-altan på. Då kan ni grilla utomhus så länge det inte regnar och dessutom har du en liten stuga där du kan förvara grillgrejerna.

Att ha en helt separat grillplats iväg från huset gör att du får en riktig semesterkänsla och verkligen kan slappna av. Du kommer att bli populärast i grannskapet.