När du planerar att renovera hemma är det bra att även tänka på hur arbetet ska utföras, vem du ska anlita och när. Genom att göra det, blir det enklare att undvika onödiga extrakostnader, missförstånd eller att du blir lurad.

Tyvärr sker det att privatpersoner blir lurade av hantverkare och företag. Som konsument är det därför viktigt att vara på sin vakt och välja en hantverkare med omsorg för att säkerställa ett gott resultat. Du bör ta reda på om företaget finns och är registrerat för F-skatt. Var även noga med att teckna ett skriftligt avtal eftersom om det inte finns kan det bli svårt att vinna en eventuell rättslig tvist.

Vad ett avtal ska innehålla

På Konsumentverket finns ett exempel på avtalsmall. Ett avtal måste både du och hantverkaren underteckna vid eventuell affär. Där fyller ni bland annat i vilket arbete som ska bli utfört, till vilken kostnad och under vilken tidsperiod. Det är en trygghet för båda parter, men framför allt konsumenten. Har du ändå hamnat i tvist med hantverkare? Då finns det hjälp att få från specialiserade jurister. Klicka här för mer information.

Många företag du hittar online kan vara falska. Idag är det lätt att göra en webbsida som ser pålitlig ut, så var försiktig när du ska välja hantverkare.