Att laga mat utomhus är ett stort intresse för många, oavsett årstiden. Det går utmärkt att grilla även på vintern så länge du har en bra uteplats. Du kanske har en altan med ett tak redan för grillning men du kan hitta andra alternativ.

 

Det finns några saker du behöver tänka på om du vill grilla på vintern:

Välj rätt grill: Om du planerar att grilla mycket under vintern, kan det vara lämpligt att välja en grill med en täcka eller en inbyggd grillkamin. Dessa grillar kan hålla värmen bättre och göra att du kan grilla även när vädret är kallt och ruggigt.

Värm upp grillen: Låt grillen värmas upp ordentligt innan du börjar grilla. Detta gäller särskilt om du har en kolgrill, eftersom det kan ta lite längre tid att få upp värmen på kolen på vintern.

Välj rätt mat: Välj mat som passar att grilla på vintern, såsom kött, fisk eller grönsaker. Grönsaker kan vara särskilt lämpliga att grilla på vintern eftersom de grillas snabbt och kan ge en härlig smak.

Ta med tillbehör: Ta med tillbehör som hjälper dig att grilla på vintern, såsom grillvantar eller en grilltäcka. Grillvantar kan hjälpa dig att hålla värmen på händerna när du hanterar grillgallret, medan en grilltäcka kan skydda grillen mot väder och vind.

Var försiktig med tändvätska: Var försiktig när du använder tändvätska för att tända kolen på vintern, eftersom kylan kan göra att tändvätskan brinner långsammare. Var försiktig så att du inte spillar för mycket tändvätska och orsakar en brandfarlig situation.

Grillning på vintern kan vara en härlig aktivitet, men det är viktigt att vara försiktig och förberedd för att få en säker och trevlig grillning. Genom att följa dessa tips kan du njuta av goda måltider från grillen även under de kallare månaderna.

Skapa ett semesterställe på gården

Om du har en stor trädgård så tycker vi att du ska göra ett helt eget semesterställe. Det finns till exempel grillkåtor eller små stugor som kan beställas online. Använd det som grunden till din nya grillplats. På så sätt spelar det ingen roll om det regnar eller snöar, du kan ändå ha en mysig grillafton.

I en grillkåta så samlar du dina gäster inomhus runt en grill där alla kan se kocken i full färd. Det blir varmt och skönt så det alternativet passar perfekt på vintern. Ett annat alternativ är att skaffa en liten Attefallsstuga med en mini-altan på. Då kan ni grilla utomhus så länge det inte regnar och dessutom har du en liten stuga där du kan förvara grillgrejerna.

Att ha en helt separat grillplats iväg från huset gör att du får en riktig semesterkänsla och verkligen kan slappna av. Du kommer att bli populärast i grannskapet.