Vill du bygga en altan hemma är det många saker du behöver tänka på och planera innan du kan börja bygga. Först behöver du bestämma vad du ska ha för grund. Du kan antingen gjuta plintar eller så kan du köpa färdiga. Även markplattor eller murblock går att använda men då blir altanen inte lika stadig.

Efter det behöver du räkna ut hur mycket virke du behöver till altanen, det gäller både reglar och trall. Vill du även ha ett räcke runt altanen behöver du mäta upp det. Antingen gör du det innan själva altanen är klar eller så gör du det efteråt när den är på plats, vilket gör det lite enklare.

Säkerhet kommer i första hand

Även om räcken kan vara ganska dyra är det rekommenderat att använda sådana, speciellt om din altan är byggd högt upp på exempelvis en tomt i suterräng. Du vill inte att någon ska råka ramla ner. Det är även ett krav med ett räcke om altanen är tre meter eller högre ovanför marken.

Om du vill köpa räcke till din altan kan du klicka dig vidare. Det är alltid fördelaktigt att handla från nätet, både vad gäller pris och smidighet.