Hudvårdsrutinen ser olika ut för olika människor och bland annat sociala medier låter oss inspirera varandra genom att visa våra olika hudrutiner. Det här har många olika företag dessutom tagit fasta på. Idag är det vanligt att företag använder influencers för att sköta deras marknadsföring via olika samarbeten.

Hudvårdsinspiration

Din hudvårdsrutin kan se olika ut av flera anledningar. Bland annat kan din hy behöva olika produkter beroende på kön och ålder, men även om det är något specifikt du vill uppnå med din hudvård. Som att få mer lyster i huden exempelvis. Hudvård varierar faktiskt också beroende på var i världen vi bor. Den koreanska hudvårdsrutinen har fått fäste i Europa genom K-Beauty till exempel.

Tänk på det här när du väljer hudvård

När det kommer till din personliga hudvårdsrutin finns det alltså en del saker du kan ha i åtanke. Utöver att utgå från din ålder och ditt kön kanske det finns gamla ärr från acne som du vill få bort. Eller så kanske du ofta har påsar under ögonen och behöver en speciell ögonkräm för det. Genom att fundera över dina specifika behov kan bygga upp din hudvård.