Kanske har du en stor trädgård där du odlar både blommor och mat. Eller, bor du i lägenhet utan balkong? Hur stor yta du än har, så har vi tipsen om hur du kan så din första odling.

Börja odla i lägenheten

Vi anser att alla kan odla, även på en liten plats. Hemma i lägenheten börjar du med att hitta ett passande fönster. En odling behöver mycket solljus och trivs bäst i ett fönster som vetter söderut. Skulle odlingen inte få tillräckligt med solljus kan du även köpa en växtlampa. Sedan är det enda du behöver ett odlingskärl, rätt jord, samt vatten. Om du är nybörjare kan du börja med något lättodlat, därefter blir din tumme grönare med tiden.

Skapa en vacker och matig trädgård

För dig med en stor trädgård att skapa din odling på; föreslår vi att du odlar i pallkrage. Med pallkragar kan du lätt odla grönsaker var för sig på ett organiserat vis, men även få bättre överblick på vad som är vad. Om du odlar utomhus är det bra att ha koll på under vilken säsong du ska så frön eller sätta löken.

Hitta rätt redskap

På webben hittar du allt du behöver för att odla. Här hittar du allt från rosenbågar till hydroponiska odlingslådor. Men även växthusplast och verktyg bara du vet var du skall leta.