När sommaren börjar är det dags att spendera timmar i trädgården. Det betyder att du måste tänka på att skydda din hud medan du arbetar i trädgården. Tid i trädgården menas ofta att spendera tid under solen. Solen känns underbart, särskilt efter vintern, men du måste vara medveten om UV-ljus och bli solbränd. Här är några tips för dig som gillar att spendera tid i trädgården och vill skyddas från solen.

Att stanna i skuggan och fysiskt skydda huden är de bästa åtgärderna för att vara säker, men det näst bästa är att använda solskydd. Om du arbetar utomhus, använd en produkt med en SPF på minst 30. Under sommarvärmen är det frestande att bära mindre kläder, men fysiska barriärer mot solen ger utmärkt skydd. Välj lätta, långärmade skjortor. Använd en bred hatt. Använd solglasögon klassade för att blockera UV-ljus.

Det är viktigt att skydda din hud, men solens värme kan också orsaka andra problem. Drick mycket vatten när du är ute och ta pauser när du börjar känna dig obekväm. Med dessa enkla steg skyddar du dig själv och din hud från eventuella solrelaterade problem. Om du vill veta mer om vad du kan göra för att skydda din hud.