Nu blir dagarna fort längre och våren är på intågande, även om det just nu fortfarande är kallt och fruset runt om i landet. Men det är precis just nu som det är dags att börja planera upp hur trädgården skall se ut under våren, sommaren och hösten. Om du väntar tills det blir varmare kommer du gå miste om en hel del prakt som du annars skulle fått se.

Du behöver inreda, även utomhus

Du har säkert redan en plan och tanke på hur du vill att odlingarna skall se ut, vilka blommor som passar var och under vilka tider de är finast. Men trädgården är så mycket mer än bara växterna du planterar. Helheten kan förhöjas med trädgårdsprydnader och belysning. Varför inte placera ut några eldar på bord och längs grusgången? Ett fågelbord är också en populär stämningshöjare i alla trädgårdar.

Vänta inte för länge

Tänk efter om det är så att du vill ha det precis som i fjol, eller om du vill skapa något nytt i år. Vi hoppas alla på att vi snart skall kunna träffas igen för att grilla och mysa med våra nära och kära under sommarkvällarna. Vi är inte där ännu, men du kan planera för det, som om det vore så.