Att fixa hemma är nog något som många gillar, eller iallafall skulle vilja göra mer av. Hallen är det första som du och dina gäster möts av när ni öppnar dörren. Hur kan vi få till det bättre och vad ska man tänka på när man inreder en hall?

Funktionalitet

För det första bör vi tänka på hallens funktionalitet, vad behövs i en hall och vilka möbler bör finnas? Eftersom du kommer in och tar av dig skor och kläder bör det finnas utrymme för detta och material som tål lite blöta och ibland smutsiga kläder. Har du barn vill du säkert lite extra att det ska finnas bra ytor att klä av sig och smart förvaring. Detta innebär att du bör se över golvet i din hall. Välj gärna klinker eller sten för ett robust material som tål väta och som inte repas lätt. Klinker med bra kvalitet och pris hittar du här.

Förvaring

Därefter har vi förvaringen, se över vad som passar bäst i din hall. Har du utrymmet är en inbyggd garderob med plats för flera jackor och kläder ett bra alternativ. Tänk på att du behöver även ha en klädhängare eller krokar för när gäster kommer förbi och besöker er. En bra skohylla är viktigt så ni kan ställa skorna någonstans. Fundera också på om det finns andra utrymmen i huset där ni kan ställa lite grövre kläder, kanske du har en källare eller en annan ingång där ni kan förvara sådant? Se till att inte ha så många klädesplagg och skor i hallen, plocka bort efter säsong.

Belysning och detaljer

Belysningen som i alla andra rum är viktigt i en hall. Välj gärna en garderob med inbyggda spotlights eller sätt dit själva. Eller så kan ni välja en armatur med flera lampor som går att rikta, precis som i sovrummet vill du kunna se och hitta dina klädesplagg snabbt när du ska ut. Tänk gärna ut om det ska gå att kunna sitta och vila en stund när man tar på sig skorna, för barn och äldre är det rätt bra. Sätt gärna din personliga prägel på hallen, en fondtapet kan vara ett snyggt inslag. Ett avlastningsbord för att kunna lägga nycklar på med en spegel ovan är både snyggt och funktionellt. Om du har plats är det snyggt att inreda med en större växt i en robust kruka. Ett paraplyställ är även det en fin detalj. För mer inspiration kika in här.