Få saker ändras lika ofta så som modet gör och vad som är modernt kan skifta från ett år till ett annat. Vi delar också in modet i säsonger, då det skiftar efter årstiderna. Vem är det egentligen som bestämmer hur modet ska se ut? Svaret är väl egentligen att det gör bara du själv. Men självklart influeras vi av den tid vi lever i och vilka trender som finns just nu.

Hur ser du ut människa?

När vi ser tillbaka på tidigare mode undrar vi ofta ”Hur kunde man ha på sig det där?” Men sedan kommer samma mode tillbaka igen några år senare och då står vi ändå där i exakt de kläderna. Det finns nu för tiden mycket större möjlighet att hitta snygga och personliga kläder, eftersom vi enkelt kan hitta något på nätet.

Modet i vår tid

Nu för tiden kan vi enklare än för hundra år sedan skapa en egen personlig stil. Det finns inte lika många regler för hur vi måste se ut, och många har mod att bryta normer. Många trender har kommit och gått genom åren och vi kan verkligen genom modet se hur tiderna förändrats. Men en sak är säker och det är att mode alltid funnits som ett stort intresse hos människor.